Blogs

Wat is de kans op schade?

Wat is de kans op schade?

Bij Deck hanteren we de volgende principe: verzeker alleen wat je zelf niet kan betalen. Dat is een relatief begrip. De ene persoon kan meer dragen dan de ander. Maar hoe zit het eigenlijk met de schades? Hoe vaak komt het voor? En wat is de kans dat je te maken krijgt met een schade? 

We hebben hiervoor honderdduizenden schades geanalyseerd en we hebben de meest voorkomende verzekeringen onder de loep genomen: de aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering.

Ieder jaar 3% kans op een schade op je aansprakelijkheidsverzekering 

Bijna iedereen in Nederland (99,9%) heeft een aansprakelijkheidsverzekering. Ieder jaar heb je een kans op schade die je kan claimen op de aansprakelijkheidsverzekering van 3%. Dat betekent een kans van 97% dat er niks gebeurt. Als we relatief kleine schades niet meetellen (onder de € 500), dan is de kans ieder jaar dat je een schade hebt onder de 1%. Dat is gelukkig niet heel veel. 

Waarom is deze verzekering wel aan te raden? Je kan behoorlijk in de financiële problemen komen als door jouw toedoen (of je huisdier) iemand blijvend invalide raakt. Je krijgt dan te maken met letselschade. Een voorbeeld: je hond of kind steekt plotseling over en een automobilist schrikt daar zo van dat deze van de weg raakt en tegen een boom rijdt. De onfortuinlijke bestuurder van de auto houdt blijvend letsel over aan dit ongeluk. Jij kan dan aansprakelijk worden gesteld voor alle schades (ook de letselschade). 

92% kans op een pechvrij jaar op je inboedelverzekering 

97% van alle Nederlanders heeft een inboedelverzekering. Ieder jaar heb je een kans van 8% dat je een schade hebt op je inboedelverzekering. Dat betekent een kans van 92% dat er niks gebeurt. Gelukkig maar. Als we relatief kleine schades niet meetellen (onder de € 500), dan is de kans dat je een schade hebt van meer dan € 500 op je inboedelverzekering gedaald naar 2%. Ook hier moet je er niet aan denken als er wat groots gebeurt, zoals een brand of een flinke waterschade. 

Waarom Deck?

De kans op schade (klein en groot) is gelukkig klein. Bij Deck verzekeren we alleen de grote zaken. Kapotte zonnebrillen en mobieltjes doen we niet aan. Daardoor kunnen we je een scherpe premie aanbieden en ben je verzekerd voor zaken die er echt toe doen en betaal jij niet mee aan de kleine schades. Ook verminderen we hiermee de kans op fraude. Doe jij mee?