Blogs

Waarom jij meer premie betaalt als iedereen 'verloren' zonnebrillen claimt

75% van alle claims is onder € 1.000

De premie die je aan je verzekeraar betaalt, wordt 3 op de 4 keer gebruikt voor declaraties onder de € 1.000. Mensen kloppen massaal bij hun verzekeraar aan als hun zonnebril of mobiel kapot is. Jouw verzekeraar heeft bergen personeel nodig om al die claims te verwerken. Dat kost veel tijd en geld. Dat kan anders. We leggen je in 2 minuten uit wat onze manier van fatsoenlijk verzekeren inhoudt. 

Nieuwe iPhones en verloren zonnebrillen

Er is een probleem met deze kleine schadeclaims. Te makkelijk en te vaak wordt er misbruik van gemaakt. Voorbeeld: verzekeraars zien op het moment dat de nieuwe iPhone uitkomt, een enorme stijging in het aantal claims voor oude iPhones, die ‘plotseling’ in de wc zijn beland.

Toeval, of wordt er her en der een beetje gesjoemeld? Nee, dat doe jij niet, maar je betaalt er wel voor! 

Waarom moet jij meebetalen aan de ontelbare Ray-Ban’s die kwijtraken op vakantie? Laptops en tassen die mensen laten rondslingeren in de trein? Dure fietsen die niet op slot worden gezet of oude deuken in auto’s die als nieuwe schade worden opgegeven...

Juist deze claims maken verzekeringen relatief duur.

Geen verspilling, wel fatsoen

Daarom zijn we bij Deck op zoek naar fatsoenlijke mensen. De smart ones die zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen gedrag. Je hoeft in onze ogen niet voor iedere aankoop die je doet een aparte verzekering af te sluiten. Een verloren zonnebril kan je best zelf betalen, die hoef je echt niet te verzekeren.

Fatsoenlijke mensen nemen zelf verantwoordelijkheid voor kleine pech. Op deze manier gaan we de verspilling tegen van goederen en geld. Wij halen de onzin eruit en gaan terug naar de kern: je verzekert alleen datgene dat je zelf niet kan betalen.

Alleen voor écht waardevolle spullen 

Deck is opgericht omdat verzekeren veel slimmer en makkelijker kan. Dat betekent alleen dat zowel verzekeraar, als verzekerde iets moet doen. 

Onze oplossing? Jij neemt de kleine schade voor je eigen rekening en wij de grote. Dus die kapotte zonnebril betaal je zelf, maar als je grote pech (zoals brand, inbraak, ongeluk, waterschade, storm) hebt, dan is het bij ons alle hens aan dek. Jij betaalt een deel mee en wij betalen de rest.

Terug naar de basis van verzekeren dus. Door alleen datgene te verzekeren dat je niet alleen kunt dragen, houden we de premie van ons verzekeringspakket met elkaar en voor iedereen laag. 

Hoe laag? 

In de meeste gevallen kunnen we je totale premie halveren!