Blogs

Langlaufende of kortlaufende reisverzekering: Wat is de beste keuze voor je wintersport?

Wat is de beste manier om je wintersportvakantie te verzekeren? Is het handiger om een kortlopende wintersportverzekering te nemen, of ben je beter af met een langlopende reisverzekering? Spoiler alert: het is de langlopende. Dit is waarom.

Kortlopende reisverzekering tot 6 keer duurder

Je zou denken dat een kortlopende reisverzekering voordeliger is. Maar het tegendeel is waar. Wanneer je meer dan 1 keer per jaar op vakantie gaat, is een langlopende verzekering in bijna alle gevallen voordeliger. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een kortlopende reisverzekering tot 6 keer zo duurder kan zijn dan een langlopende. Een kortlopende reisverzekering is alleen voordeliger wanneer je maar 1x per jaar maximaal 1 week op vakantie gaat. Dus ga je naast je wintersport ook nog in de zomer op vakantie, dan ben je hoe dan ook voordeliger uit met een langlopende reisverzekering.

Waarom de premie van een doorlopende reisverzekering lager is

Dit verschil in premie heeft te maken met de manier waarop de premie wordt berekend. Die verschilt nogal. Wanneer je een kortlopende annuleringsverzekering sluit, dan is de premie vaak een percentage van de totale prijs van je reis. Kost je reis bijvoorbeeld € 1000, dan is je premie vaak tussen de 5 en 7 procent van dit bedrag. Bij een langlopende verzekering wordt de premie anders berekend. Daar is je maandelijkse premie een percentage van het bedrag dat je verzekering maximaal vergoedt. Hierdoor valt je premie op jaarbasis lager uit.

Waarom Wintersportdekking een slim idee is

Ga je jaarlijks op wintersport, neem dan een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking. Niet alle (medische) kosten worden gedekt door je standaard zorg- en reisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer vanaf de skipiste met ‘banaan’ of worst case: met de helikopter. Dit wordt bijvoorbeeld maar gedeeltelijk vergoed wanneer je geen wintersportdekking hebt.

Wat dekt Deck?

Een mooi wit sneeuwdek, daar kunnen we helaas niet voor zorgen. Maar wanneer je verzekerd bent via Deck, heb je voor maar een paar euro extra per maand naast je andere verzekeringen een doorlopende reisverzekering. Wanneer je de optie wintersport aanzet, roetsj je goed verzekerd van de piste. Als het mis gaat vergoeden we de kosten van hulpverlening zoals vervoer van de piste en een gipsvlucht. Daarnaast is schade aan je ski- en snowboardmateriaal verzekerd tot € 5.000. Het maakt hierbij niet uit of je dit materiaal gehuurd of gekocht hebt. Goed om te weten: de dekking vervalt je wanneer na de après-ski onder invloed van de piste raast en schade oploopt. Maar dat ‘schnaps’ je natuurlijk zelf ook wel ;)