Blogs

4 Redenen waarom alleen verzekeren tegen grote pech #slimverzekeren is

1. Een lagere premie

Door je alleen te verzekeren tegen grotere schade, krijg je een lagere premie. Hoeveel lager die premie is, hangt af van je situatie. Het geld dat je bespaart kun je opzij zetten op je spaarrekening of je gaat er mee beleggen. De euro die je anders aan je verzekeraar geeft in ruil voor een lager eigen risico, blijft nu van jezelf. Jij bepaalt wat je ermee doet.

2. Veel mensen overschatten risico's

Wanneer je terugkijkt op het afgelopen jaar, hoeveel heb je dan geclaimd op je verzekering? Waarschijnlijk niet zoveel. We overschatten risico’s. Dat zit vastgeroest in onze hersenen. Maar statistisch gezien valt de kans op schade best mee. Een voorbeeld: 99,9% van Nederland heeft een aansprakelijkheidsverzekering.

3. Minder verspilling en fraude

Kleine pech (zoals verloren zonnebrillen of kapotte mobieltjes), kost verzekeraars een veelvoud van wat je als verzekerde vergoed krijgt. Daarnaast wordt er veel gefraudeerd met kleine schades. Daar betalen we met zijn allen aan mee en leidt tot een hogere premie. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor kleine pech, is er minder verspilling van geld en minder fraude.

4. Geen losse polisbladen meer

Weg met die ouderwetse papierwinkel! Deck biedt je een alles-in-een polis voor je inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, opstalverzekering en doorlopende reisverzekering. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan hoef je niet op te zoeken waar je moet zijn.

Nieuwsgierig? Check jouw persoonlijke premie direct op www.deck.nl