Blogs

Geld besparen: steeds vaker geen noodzaak maar levensstijl

Hoewel de financiële crisis van 2007 al een tijdje achter ons ligt, kijken veel Nederlanders hoe ze slim geld kunnen besparen. Niet om zo de eindjes beter aan elkaar te knopen, maar om meer geld over te houden voor de leuke dingen in het leven. Zonder dat je het doorhebt, zit er namelijk heel wat verspilling verborgen in je vaste lasten.

Je geloof het misschien niet, maar geld besparen is tegenwoordig sexy. Vroeger werd elk dubbeltje omdraaien geassocieerd met de bijna folkloristische ‘geen cent teveel’-mentaliteit van Zeeuws Meisje. Tegenwoordig heeft ze haar Zeeuwse klederdracht ingeruild voor een moderne look met sneakers. Het laatste taboe van Nederland, hoeveel geld je hebt, lijkt doorbroken. Geld besparen is trending en iedereen mag het weten.

Financieel onafhankelijk

Voor steeds meer mensen heeft geld besparen niets met een gebrek aan geld te maken. Het doel is niet langer het huishoudboekje onder de streep kloppend te krijgen, maar stoppen met werken voor je veertigste. Financiële onafhankelijkheid zodat je nooit meer hoeft te werken voor een baas, en kunt gaan en staan waar je wilt. En iedereen mag het weten, dat blijkt ook wel uit de vele blogs en vlogs die er over dit onderwerp te vinden zijn. Blogs die qua vorm en inhoud niet onderdoen voor de online versies van traditionele tijdschriften. PorteRenee en Mr. Fob bijvoorbeeld. Mensen met een persoonlijke motivatie om slim met geld om te gaan, die het leuk weten te vertellen.

Zingeving minstens zo belangrijk

Maar geld besparen gaat om meer dan financieel onafhankelijk zijn. Ook zingeving is een belangrijk aspect. Want mensen geven hun geld steeds vaker het liefste uit aan bedrijven die met hun geld omgaan op een manier die zij willen. Dit verklaart het succes van banken die anders durven te zijn dan de grote systeembanken. knab bijvoorbeeld. Deze online bank wil bankieren zo simpel mogelijk maken. Bijkomend voordeel: bankieren wordt voor hun klanten nog goedkoper ook. 

Ons ideaal: terug naar de kern

Wij bij Deck hebben ook een ideaal. Terug naar de kern van verzekeren. Waarom? Nou simpel. Verzekeraars zijn er voor schades die je niet in je eentje kunt dragen. Verzekeringsgeld is een pot gemeenschapsgeld voor precies dat doeleinde. De schades die je zelf kunt dragen, betaal je zelf. Wist je dat 70 procent van de claims bij verzekeringsbedrijven voor claims onder de 1000 euro is. En dat juist bij die schades veel fraude voorkomt. Komt ook nog eens bij dat het verwerken van deze claims vaak meer kost dan het bedrag dat wordt uitgekeerd. Daarom vergoeden we bij Deck alleen de grote schades; zo halen we de verspilling uit verzekeren. Zo kun jij geld besparen en wordt premiegeld gebruikt waar het voor bedoeld is.