Verzekeringsfraude is sowieso lachwekkend dom. Want geld uit een gemeenschappelijke pot jatten is hartstikke asociaal. Toch kan het altijd lachwekkender. Dit zijn 4 vormen van verzekeringsfraude die je normaal alleen in films ziet.
1. Verdrinken om in het geld
In Engeland heeft een man zijn eigen dood in scène gezet door te doen alsof hij verdronken was. Na uitgebreid onderzoek van de Britse recherche bleek dat de man samen met zijn vrouw in Panama bleek te wonen. Ze leidden een luxe leven van het geld dat de levensverzekering had uitgekeerd. Beiden zijn veroordeeld tot enkele jaren gevangenisstraf.
2. Slapen op de achterbank van je gestolen auto
Een man in de Verenigde Staten ging een avondje drinken met zijn vrienden. Hij had die middag aangifte gedaan van diefstal van zijn auto en een schadeclaim ingediend. Het was nu alleen nog maar een kwestie van tijd voor de dollars bijgeschreven zouden worden op zijn rekening. Toen hij naar huis reed, botste hij tegen een paaltje en bleef half op de weg staan. Omdat hij te dronken was, besloot hij zijn roes uit te slapen. Toen de politie hem wekte. Omdat zijn nummerbord als gestolen stond geregistreerd, kon hij de verzekeringsclaim op zijn buik schuiven.
3. Nat gaan met je kano
Een man uit Nederland claimde bij zijn verzekeraar dat zijn kano uit zijn schuur was gestolen. Heel vervelend natuurlijk. Daarom deed hij netjes aangifte van diefstal en diende een claim in bij zijn verzekeraar. De schade-expert kwam langs om de schade op te nemen en kwam tot een interessante discussie. De man had inderdaad een schuur, maar die schuur bleek uiteindelijk te klein om huis te bieden aan een kano. Domme fraude komt altijd bovendrijven. Het resultaat: nogmaals aangifte bij de politie tegen de vermeende kano-eigenaar, royement van zijn verzekering en een boete van 532 euro voor verzekeringsfraude.
4. Let me Google that for you
Wie schade wil claimen bij zijn verzekeraar, moet met bewijzen komen. Klinkt logisch natuurlijk. Staat gewoon in de polisvoorwaarden. Na een flinke storm claimt een vrouw uit Nederland schade aan haar auto door een omgewaaide boom. Heel vervelend natuurlijk. Nog vervelender is dat de vrouw de foto van ‘haar’ schade van internet heeft gehaald. De fraudeafdeling van de verzekeraar ontdekt dat en haar claim wordt afgewezen. Daarnaast wordt ze vanwege de valse claim opgenomen in het landelijke waarschuwingssysteem voor verzekeringsfraudeurs.
Wil jij niet meebetalen aan belachelijke fraude?
Wil je niet meebetalen aan lachwekkende verzekeringsfraude? Ik dacht het niet. Daarom is Deck er alleen voor de grote schades, de kleine betaal je zelf. Zo voorkomen we gesjoemel en kunnen we de premie laag houden. Bereken je premie om te zien hoe groot jouw voordeel is.