Onthoud mij op dit apparaat

Schade en uitkeren

Ik heb grote pech, wat moet ik doen?

Bij grote pech, volg je deze 3 stappen:

  1. Doe aangifte. Het hoort erbij: even langs de politie, zodat zij op de hoogte zijn van de inbraak in je huis of auto-ongeluk.

  2. Maak foto's. Je statief mag je laten staan hoor. Maar als je ons met foto’s duidelijk laat zien wat er aan de hand is, kunnen we je beter helpen.

  3. Meld grote pech bij Deck. Met één druk op de knop op deck.nl gaan wij voor je aan de slag. Na wat geruststellende woorden krijg je een aantal vragen van ons om de boel op te lossen. Via de knop "Meld schade" op onze website zie je precies waar je moet zijn!

Meld schade

Wat krijg ik terug van Deck als er iets gebeurt?

Bij Deck regel je kleine schades zelf. We herstellen de schade als dat kan, in plaats van geld over te maken. Lukt herstellen écht niet? Dan kijken we naar de waarde van je spullen en krijg je geld terug. Zijn je spullen wat ouder? Dan kan je de dagwaarde krijgen. Dit is het bedrag dat nodig is om vergelijkbare spullen van dezelfde kwaliteit en ouderdom te kopen.

Hoe werken de schades bij Deck? Om te voorkomen dat de premies bij Deck opgaan aan kleine pech, hebben wij een paar manieren gevonden die zowel aansluiten bij jouw wens voor een scherpe premie, maar ook zorgt dat je goed verzekerd bent in geval van grote pech of onverwachte gebeurtenissen.

Voor je spullen (inclusief brommer en scooter), thuis en op reis, werken wij met een claimdrempel. Alle schades boven de € 1.000,- worden helemaal vergoed, inclusief de eerste € 1.000,- Dit is dus anders dan bij een eigen risico, omdat je dan altijd zelf een deel van de schade meebetaalt. Wat betreft schade aan je huis (opstalverzekering) werken we met een eigen risico van 500 euro.

Hoe werkt dit bij je voertuig? We hebben geen claimdrempel of eigen risico op het WA-gedeelte. De schade wordt dan volledig vergoed aan de tegenpartij.

Voor je auto en motor is ons advies om al je kleine pech zelf te dragen als je zelf schuldig bent aan de schade. Doe je dat niet, dan gaat je maandelijkse premie automatisch omhoog vanwege de bonus malus-regeling (schadevrije jaren) die in Nederland geldt.

Voorbeeld 1: Iris verliest in 2017 haar zonnebril van € 200 en haar fiets van € 350 wordt gestolen. Wat krijgt ze terug?

Deck: niets. Dit valt onder kleine pech.

Voorbeeld 2: De koffers van Bob worden gestolen op vakantie met een waarde van € 1.200. Een maand later heeft hij weer pech: zijn wasmachine stroomt over waardoor de eikenhouten vloer is beschadigd. Wat krijgt hij terug?

Deck: € 1.200 voor de bagage en een professionele parketman die zijn vloer volledig repareert.

Voorbeeld 3: Dieven hebben ingebroken bij Bart en hebben al zijn waardevolle spullen gepikt.

Deck: wij komen de schade herstellen en vergoeden alle spullen tegen nieuwwaarde tenzij deze ouder zijn dan 10 jaar. Dan krijgt Bart de dagwaarde van spullen. Bart hoeft in dit geval geen eigen risico te betalen en krijgt alles vergoed, vanwege de claimdrempel.

Voorbeeld 4: Gina heeft net een gloednieuwe Harley Davidson. Deze wordt gejat.

Deck: zij krijgt dan de nieuwwaarde vergoed, maar moet wel € 500 eigen risico betalen. Een kleine bummer, maar wel een verse chopper!

Voorbeeld 5: Henry rijdt met zijn Peugeot van 13 jaar oud tegen de auto van zijn buurman. Een flinke deuk tot gevolg aan beide auto's. Henry heeft alleen een WA-verzekering op zijn auto.

Deck: De buurman krijgt zijn volledige schade vergoed en Henry hoeft niks bij te betalen. Voor zijn eigen deuk krijgt hij niks.

Bereken je premie

Waarom herstellen jullie de schade en krijg ik niet gewoon geld?

Om 2 redenen:

1. Zo kunnen we jou de beste service bieden. Wij willen namelijk dat je na grote pech zo snel mogelijk door kunt met je leven. Wij lossen daarom de schade voor je op. Daarvoor gebruiken we professionals zodat we de kwaliteit kunnen waarborgen. Je hebt er geen omkijken meer naar! 2. Zo houden we de premie laag. Door de schade te herstellen voorkomen we bovendien onnodige kosten, waardoor jouw premie laag blijft. Door geen geld uit te keren, geven we fraudeurs geen kans. Lukt herstellen écht niet? Dan krijg je de nieuwwaarde van je spullen terug bijvoorbeeld bij je inboedel. Tenzij je spullen wat ouder zijn. Bij je inboedel ligt deze grens op tien jaar. Voor spullen ouder dan tien jaar kunnen we je de dagwaarde geven. Dit is het bedrag dat nodig is om vergelijkbare spullen van dezelfde kwaliteit en ouderdom te kopen.

Zo werkt Deck