Onthoud mij op dit apparaat

Schade en uitkeren

Ik heb grote pech, wat moet ik doen?

Bij grote pech, volg je deze 3 stappen:

  1. Doe aangifte. Het hoort erbij: even langs de politie, zodat zij op de hoogte zijn van de inbraak in je huis of auto-ongeluk.

  2. Maak foto's. Je statief mag je laten staan hoor. Maar als je ons met foto’s duidelijk laat zien wat er aan de hand is, kunnen we je beter helpen.

  3. Meld grote pech bij Deck. Met één druk op de knop op deck.nl gaan wij voor je aan de slag. Na wat geruststellende woorden krijg je een aantal vragen van ons om de boel op te lossen. Via de knop "Meld schade" op onze website zie je precies waar je moet zijn!

Meld schade

Wat krijg ik terug van Deck als er iets gebeurt?

We herstellen de schade als dat kan, in plaats van geld over te maken. Lukt herstellen écht niet? Dan kijken we naar de waarde van je spullen en krijg je geld terug. Zijn je spullen wat ouder? Dan kan je de dagwaarde krijgen.

Hoe werken de schades bij Deck? Om te voorkomen dat de premies bij Deck opgaan aan kleine pech, hebben wij een paar manieren gevonden die zowel aansluiten bij jouw wens voor een scherpe premie, maar ook zorgt dat je goed verzekerd bent in geval van grote pech of onverwachte gebeurtenissen.

Voor thuis & op reis (opstal-, inboedel-, aansprakelijkheids- en doorlopende reisverzekering) kan je in één keer kiezen hoeveel eigen risico je wilt nemen. Je hebt keuze uit: € 500, € 750 en € 1.000. Het eigen risico geldt per gebeurtenis. Stel dat er iets gebeurt, waarbij je zowel je inboedel- als je opstalverzekering aanspreekt, dan betaal je maar één keer het eigen risico.

Hoe werkt dit bij je voertuig? We hebben geen eigen risico op het WA-gedeelte. De schade wordt dan volledig vergoed aan de tegenpartij.

Voor je auto en motor is ons advies om al je kleine pech zelf te dragen als je zelf schuldig bent aan de schade. Doe je dat niet, dan gaat je maandelijkse premie automatisch omhoog vanwege de bonus malus-regeling (schadevrije jaren) die in Nederland geldt. Je hebt de keuze om een hoog eigen risico te nemen op het casco-gedeelte van de verzekering. Voor je auto is dit € 300, € 600 of € 1.200 bij NN en € 500, € 750 of € 1.000 bij a.s.r.

Voorbeeld 1: Iris verliest in 2017 haar zonnebril van € 200 en haar fiets van € 350 wordt gestolen. Wat krijgt ze terug?

Deck: niets. Dit valt onder kleine pech.

Voorbeeld 2: De koffers van Bob worden gestolen op vakantie met een waarde van € 1.200. Een maand later heeft hij weer pech: zijn wasmachine stroomt over waardoor de eikenhouten vloer is beschadigd. Wat krijgt hij terug?

Deck: Bob heeft gekozen voor een eigen risico van € 500. Hij krijgt € 1.200 - € 500 voor de bagage en een professionele parketman die zijn vloer volledig repareert. Omdat dit twee verschillende gebeurtenissen zijn, moet hij ook € 500 eigen risico voor zijn vloer betalen.

Voorbeeld 3: Een flinke storm heeft ervoor gezorgd dat Bart zijn dak kapot is gewaaid. Hierdoor heeft hij ook waterschade opgelopen aan zijn vloer en meubels. Bart heeft een eigen risico van € 750.

Deck: De schade wordt geclaimd op de opstal- en inboedelverzekering. Wij komen de schade herstellen aan het dak, vloer en meubels. Hij hoeft maar 1x het eigen risico te betalen, omdat de schade onder dezelfde gebeurtenis valt.

Voorbeeld 4: Gina heeft net een gloednieuwe Harley Davidson. Deze wordt gejat.

Deck: zij krijgt dan de nieuwwaarde vergoed, maar moet wel € 500 eigen risico betalen. Een kleine bummer, maar wel een verse chopper!

Voorbeeld 5: Henry rijdt met zijn Peugeot van 13 jaar oud tegen de auto van zijn buurman. Een flinke deuk tot gevolg aan beide auto's. Henry heeft alleen een WA-verzekering op zijn auto.

Deck: De buurman krijgt zijn volledige schade vergoed en Henry hoeft niks bij te betalen. Voor zijn eigen deuk krijgt hij niks. Afhankelijk van de hoogte van het schadebedrag kan Henry ook besluiten om de schade toch zelf te betalen, zodat hij geen schadevrije jaren verliest.

Bereken je premie

Waarom herstellen jullie de schade en krijg ik niet gewoon geld?

Om 2 redenen:

1. Zo kunnen we jou de beste service bieden. Wij willen namelijk dat je na grote pech zo snel mogelijk door kunt met je leven. Wij lossen daarom de schade voor je op. Daarvoor gebruiken we professionals zodat we de kwaliteit kunnen waarborgen. Je hebt er geen omkijken meer naar! 2. Zo houden we de premie laag. Door de schade te herstellen voorkomen we bovendien onnodige kosten, waardoor jouw premie laag blijft. Door geen geld uit te keren, geven we fraudeurs geen kans. Lukt herstellen écht niet? Dan krijg je de nieuwwaarde van je spullen terug bijvoorbeeld bij je inboedel. Tenzij je spullen wat ouder zijn. Bij je inboedel ligt deze grens op tien jaar. Voor spullen ouder dan tien jaar kunnen we je de dagwaarde geven. Dit is het bedrag dat nodig is om vergelijkbare spullen van dezelfde kwaliteit en ouderdom te kopen.

Zo werkt Deck