Onthoud mij op dit apparaat

Deck Inboedelverzekering

Al jouw spullen goed verzekerd bij Deck. In geval van brand, diefstal of bijvoorbeeld bij een lekkage. De dekkingen zijn ruim en we vergoeden de nieuwwaarde. Hoe werkt dat precies?

De verzekering van NN biedt 10 jaar nieuwwaarde op de inboedelverzekering aan. De nieuwwaarde is het bedrag waarmee je hetzelfde of een vergelijkbaar object nieuw in de winkel kan kopen. Bij tweedehands gekochte spullen of bij spullen van meer dan 10 jaar oud: de dagwaarde.

De verzekering van a.s.r. biedt de dagwaarde aan indien deze waarde lager is dan 40% van de nieuwwaarde. Dat wordt bepaald met afschrijvingslijsten. Bijvoorbeeld bij een laminaatvloer die 5 jaar oud is en in 10 jaar afschrijft. De waarde bedraagt nog 50% van de nieuwwaarde dus je ontvangt een vergoeding op basis van nieuwwaarde.

NN Inboedelverzekering

Met spullen bedoelen we onder andere meubels, TV’s, boeken, (audio)apparatuur, sieraden, keukengerei, gordijnen.

  • Verzekerd bedrag is maximaal € 100.000. In geval van schade vergoeden wij de nieuwwaarde voor je spullen die nog geen 10 jaar oud zijn. Voor spullen ouder dan 10 jaar of tweedehands spullen ontvang je de dagwaarde
  • Sieraden zijn standaard verzekerd tot € 15.000. Wil je hier van afwijken, bel ons dan even
  • Contra-expertise na schade gedekt. Wil je zelf ook een expert inschakelen dan kan dat. Neem vooraf over de hoogte van deze kosten even contact met ons op

Je kan kiezen uit een eigen risico van € 500, € 750 of € 1.000.

a.s.r. Inboedelverzekering

De nieuwwaarde regeling van a.s.r. verschilt van NN. Zijn de spullen minder waard dan 40% van de nieuwwaarde dan vergoedt a.s.r. de dagwaarde. Deze afschrijving wordt gedaan aan de hand van de afschrijvingslijst.

  • Verzekerd bedrag van de inboedel zonder maximum. Garantie tegen onderverzekering
  • Ook gehuurde spullen verzekerd

Je kan kiezen uit een eigen risico van € 500, € 750 of € 1.000.

Premie berekenen